Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2009 06:32 - Социални мечти 3 (продължение на "Търся си партия...")
Автор: gor Категория: Политика   
Прочетен: 593 Коментари: 0 Гласове:
0



19 март
Продължение

д) осигуряване на временни държавни жилища за децата, излизащи от домовете за сираци  поради навършване на възраст, като се определи краен срок за ползване;

Употребих думата "сираци" за краткост. Наричат ги "деца в неравностойно положение". Защото много от тях си имат уж родители. Когато трябва да напуснат домовете, те изпадат в съвсем неравностойно положение, защото няма къде да отидат. Още не са си стъпили на краката, не са се интегрирали в обществото и не могат сами да си построят жилище. Трябва да им се даде бонус ли, аванс ли - както искате го назовете... За определен период от няколко години, през които те да се устроят на работа, да изтеглят може би заем и да си уредят собствено жилище.  Иначе някои от тях ще преминат към престъпния свят... Ще речете: това е незначителна групичка от населението. Но всеки отделен човек е ценен в хуманното общество.

е) осигуряване на места в детски градини, когато и двамата родители работят.

Нали сме много загрижени за демографските проблеми?
А какви комедии (трагедии) се разиграват всяка година, когато трябва мълчуганите са бъдат записани в детска градина! Това за бабите и дядовците, които да получават някаква сума, ако гледат внуците си, е несериозно. Старите хора сами имат нужда от "бавачка". Децата в тази възраст си имат нужда от майката. Но когато тя трябва да работи, а и таткото ходи на работа, най-добрият изход е детската градина. Държавата или общините трябва да построят достатъчно детски градини във всеки град (квартал). Или да дават преференции на частни лица, които искат да създадат частни детски градини. Стига вече бизнесцентрове и молове - оставете парцелчета за детски градини! Защото ще дойде време, когато броят на българчетата ще се увеличи, а няма да има къде да се построи една детска градина във вашия квартал. Тя не може да се запрати в периферията на града, нали?

С това завършвам темата "Търся си партия, за която да гласувам". Не ме интересува лява ли е, дясна ли е партията, която би отговорила на моите социални мечти. Не съм длъжен аз да посоча конкретните начини за тяхното реализиране. Това не е по силите на отделна личност. Нужни са екипи от експерти. Когато една политическа сила претендира за властта, трябва да намери и експертите, и решението на проблемите. Като чета някои програми, виждам колко общи и пожелателни са те.






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gor
Категория: Изкуство
Прочетен: 1909172
Постинги: 678
Коментари: 3016
Гласове: 17076
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930