Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2009 10:32 - Не се избивайте, момчета!
Автор: gor Категория: Изкуство   
Прочетен: 2096 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За най-незначителни спречквания - удар с нож в гърба или изстрел в главата.
Млади сте, буйни сте - разбирам. Но защо не седнете да поразговаряте? Може би ще откриете много общи неща, които по-скоро ви свързват, отколкото ви противопоставят. Още сте в началото на своя живот. В бъдеще може да се случи да сте си необходими един на друг. Защото човек не може да живее сам нито в своя град, нито в своята страна. Да се избиваме ли взаимно? И после с кого ще живеят тези, които случайно са избегнали смъртта?
Вие дори не се познавате, а веднага решавате, че сте врагове. Я стига бе! Врагове! Защото един е с очила, а друг не е. Защото един говорел на чужд език, а другият не го разбирал. Или пък заради закачка с гаджето. Всичко това са дреболии в сравнение с големите проблеми и трудности, които ви очакват в живота. Можете да станете приятели вместо врагове.
И внимавайте с алкохола. Той замъглява съзнанието ви и преставате да разсъждавате логично. Не ви казвам да не пиете въобще. И аз не съм въздържател. Но трябва да знаете кога да спрете. Определете си личната норма. Не се напивайте като... (тук има много сравнения, но хайде да не ви обиждам). Не си струва, момчета, заради малкия кеф от напиването да извършите глупост, която ще опропасти живота ви.
Не искам да ви бъда проповедник и назидател. Правете както намерите за добре. Но аз съжалявам за всеки провален живот на млад човек, на млад българин. Единият отива в гроба, другият - в затвора. И без това оставаме все по-малко на тази територия, наречена България. Хайде да не се изтребваме взаимно, а?



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vanya70 - "Хайде да не се изтребваме взаимно, а?"...!!!!!
23.04.2009 10:45
Бих добавила само:

Момчета, опитайте се да не позволявате дребни неща извън вас, да преобръщат живота ви! Вашият живот е толкова безценен, колкото животът на всеки човек!

Болно ми е, като се случват такива жестоки и страшни неща... опитвам се да си обясня защо?!?...
цитирай
2. martiniki - нещата
23.04.2009 10:52
са изтървани, кучето е отвързано...не знам какво и кой може да спаси тези деца от самите тях, искам моите деца да са в безопасност, когато са навън, когато са на училище да не треперя какво би могло да им се случи
опитвам се да не мисля толкова песимистично, но всеки ден с тези ужасни новини, а и със съседите, които имам от две години и с които не можеш да разговаряш и да ги помолиш да намалят малко музиката и крясъците по нощите (айде през деня ги търпим някак ) защото веднага налитат на бой :( колкото и да ми се иска да не мисля лошо и да си се губя необезпокоявано из своите небета не ми се получава съвсем
цитирай
3. iliada - Смятам ,че неправилно възпитаваме децата си!
23.04.2009 11:17
Агресията им е внушена от синия екран ,от бруталните клипове , от нецензурираните филми, от най- ранно детство -затова ще им е трудно да седна да поговорят -те нямат воля за това!Те не ценят човешкия живот , а това е нещо ужасно!
цитирай
4. gor - vanya70
23.04.2009 12:20
Приемам подкрепата ти!
цитирай
5. snejkata - лошото поведение на децата ни
23.04.2009 12:27
Защо и как в една и съща държава с едни законови норми за всички възпитавани все от любящи родители опознали всички и еднакво природните красоти на РОДИНАТА си ходещи по една и съща земя всички жадуващи за свобода за мирен народ и изповядващи ценностната система на българина заставаме един срещу друг като врагове и воюваме през целия си съзнателен живот докато оплетем мрежата на злобата отвращението докато накараме народа ни и РОДИНАТА ни да се срамуват от нас,а после заклеймяваме и майка си и баща си за рлошо поведение,за лоши нрави и неправилно възпитание.Нали сме цивилизован народ в цивилизована държава-дали държавата ни овълчи или ние нея и до ден днешен не е ясно,но едно е ясно,че каквото посееш това ще пожънеш, а сеитбата е наша-такива се представяме.........за такива ни таксуват.Нека тогава не се сърдим и възмущаваме че някой си художник-дори ни е страх да си признаем че е даровит бил нарисувал България като клозет-добре е все пак че ни е пожалил човек и този клозет не е турски с биде защото непрекъснато сме осрани/перманентно/та и Европа ни осра тотално.......Избийте се щом думичките и диалога за вас нищо не значат.Кирил и Методий създадоха своята азбука за да стане наша-да си имаме собствен език,начин на мислене,за да има диалог и да си говорим и правим отстъпки с разумни фразиЩом още живеете в каменния век хвърляйте камъни и дърве,но знайте че не е за добруването на народа ни а за да могат по-често да ни изтепосват -карта и клозет Аз съм за разумния диалог -всекиму според умствения багаж и заложбите научени в училище-но на-напред АБВ-то научете!
цитирай
6. gor - martiniki
23.04.2009 12:28
Разбирам те и ти съчувствам. Аз живея почти над дискотека. (Слава Богу, в момента не работи!)
Промяна може да настъпи само ако цялото общество се заеме с възпитанието на децата. Учители, родители, собственици на дискотеки, полиция... А трябва да се промени и либералното отношение към телевизионните програми. Да се наложи някаква "педагогоческа цензура". И аз отсега се притеснявам какво ще гледа на малкия екран моят внук...
цитирай
7. snejkata - отговор
23.04.2009 12:42
Нищо-как кога и защо заклаха корнишона,тирбушона компира очите кацата бъчвата кой баща как източи от сметката на дъщеря си парите за лечението и и ги проигра на рулетка как убиеца на Даниела Горсова се отърва от наказание и сега не бих се учудила ако казината прибраха благотворителността на народа с благотворителна цел и така благотворително си пуснем човека на свобода а някакви спуздри ВИП се шляят ВИП във ВИП брадъд и си предават фасони коя е най-най и с колко мъже спала за престиж а медията ги храни от фалшиви реклами които ни покозват никому ненужни продукти.Аз самата си имам своите проблеми с поотпорасналото си дете-създала съм си блог в блог.бг Блогът на Снежана-искам да помогна на деца като моето-умни красиви и с амбиции които страдат заради нехранимайковци.Посети го и прочети ако ти хареса-оцени и пиши в моя блог и в Свежо.нет-в дясна страна за бърз достъп
цитирай
8. анонимен - Винаги...
24.04.2009 21:51
Винаги е имало тъпанари които се мислят за центъра на света и искат всички да се въртят около тях и изобщо не предполагат че на някой ще му писне и ще му ръгне ножа.Политиците ни не ги ли виждате че и те си позволяват всичко, даже и да наритат недоволните защото си мислят че на тях никой нищо не може да им направи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gor
Категория: Изкуство
Прочетен: 1915065
Постинги: 678
Коментари: 3016
Гласове: 17077
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930